Which one you first choose? በቅድሚያ የሚፈልጉት

Thursday, March 3, 2016

Returavtale Med Etiopie የኖርዌይ መንግስት 800 ኢትዮጵያውያን ስደተኞችን ያለፍላጎታቸው ወደሃገራቸው ለመመለስ የያዘው እቅድ

ETNK

Returavtale Med Etiopie

Hei,
Her er svar på spørsmålene dine:
Er det etiopiske regjeringen eller norske regjeringen som har presset til å sette i gang avtalen på nytt?
Returavtalen mellom Norge og Etiopia fra 2012 har aldri vært stoppet. Det er over 200 personer som har returnert siden avtalen ble signert. Men det er Norge gjennom besøket av statssekretær Kallmyr som har presset på for å få utnytte avtalen i større grad da antallet etiopiske borgere uten lovlig opphold stiger.
En retur av en person med ulovlig opphold i Norge er basert ene og alene på norsk lov og norske beslutninger og et vedtak om dette involverer ikke hjemlandets myndigheter. Avgjørelsen om retur er helt og holdent en norsk beslutning.
Hva er detaljene innholdet i avtalen og hvilken internasjonale lover er avtalen basert på?
For innhold se vedlegg. Avtalen gjelder retur av etiopiske borgere uten lovlig opphold i Norge. Avtalen har ingen påvirkning på hvem som får opphold eller hvem som må forlate Norge. Dette er det UDI og UNE som avgjør.
Avtalen spesifiserer et generøst assistert program for de som velger det, eventuelt en tvangsretur for de etiopiere uten lovlig opphold som ikke ønsker assistert retur.
Norge har 30 returavtaler med forskjellige land som omhandler retur av personer uten lovlig opphold.
– Avtalen refererer til følgende internasjonale avtaler:
– Universal Declaration of Human Rights (1948)
– International Covenant on Civil and Political Rights (1996)
– Geneva Convention and Protocol on the status of refugees (1951)
Når vil avtalen bli gjennomført?
Avtalen ble inngått og ratifisert i 2012. Det er ingen endringer fra den gang. Det er over 200 etiopiere med ulovlig opphold som har returnert siden avtalen ble signert.
Er det frist dato for å gi økonomisk støtte til de som frivillig returnere til Etiopia?
Takket være avtalen har etiopiske borgere uten lovlig opphold fremdeles mulighet til å søke om assistert retur. Men dersom man venter til politiet kommer for å uttransportere så har man ikke lenger mulighet til å søke økonomisk støtte.
Avtalen mellom Norge og Etiopia for å deportere etiopiske asylsøkere som har fått avslag på asylsøknaden, omfatter det de som har blitt identifisert som terrorister av etiopiske regjeringen? for eksempel de som har blitt sett i etiopisk TV?, Hva med de som har søkt på nytt eller klaget mot deres avslag?
Norge returnerer kun personer som i følge norsk lov ikke trenger beskyttelse og som ikke lenger har lovlig opphold i Norge. Det å ha blitt sett i etiopisk eller norsk TV gir i seg selv ikke grunnlag for beskyttelse. Returavtalen påvirker for øvrig på ingen måte norske utlendingsmyndigheters beslutning om hvem som får opphold i Norge.
Dersom man grunnet anke har fått utsatt iverksettelse vil man i den perioden utsettelsen gjelder ha lovlig opphold og man er da ikke i gruppen som avtalen omtaler.
Amnesty Internasjonal Norge sier at avtalen er mot både norske verdier og internasjonale menneskerettigheter.Hva sier du om det?
Returavtalen med Etiopia skiller seg ikke ut fra andre returavtaler. Som andre returavtaler omtaler den praktiske ordninger rundt retur til hjemlandet av personer med ulovlig opphold.
Det finnes ikke slik avtale mellom etiopiske regjeringen og andre europeiske landene, inkludert Sverige og Danmark, hvorfor Norge?
Så vidt vi vet er Norge blant de første land i Europa som har inngått returavtale med Etiopia. Dette er i og for seg ikke noe spesielt. Noen land som Norge mener det er hensiktsmessig å ha returavtaler, andre land som Saudi-Arabia og USA tvangsreturnerer til Etiopia uten slike avtaler.
Norge returnerer også hvert år personer uten lovlig opphold til en rekke land vi enda ikke har returavtale med.
Til tross for at FN, USA, EU og andre berørte menneskerettighetsaktivister er gjentatte ganger fordømmer drap og tortur av journalister, fredelige demonstranter, menneskerettighetsaktivister og medlemmer av opposisjonspartiene, hvorfor Norge ønsket å deportere etiopiske asyl søkere som sterkt kritiserer etiopiske regjeringen og er godt kvalifiserte terrorister i følge til definisjonen av etiopiske regjeringen for en terrorist?
Norge deporterer ikke asylsøkere eller flyktninger. Norge returnerer derimot personer med ulovlig opphold som ikke selv følger pålegg i norsk lov om å forlate Norge. For at Norge skal kunne opprettholde asylinstituttet og gi beskyttelse til personer som trenger beskyttelse er det viktig at personer uten grunnlag for slik beskyttelse forlater Norge. Det vil si at de som har fått sin sak behandlet og er funnet å ikke ha beskyttelsesbehov i følge norsk lov må reise hjem. Returavtalen med Etiopia gir imidlertid personer i den gruppen som velger assistert retur en svært generøs returpakke.
Vennlig hilsen,
Andreas Skjøld-Lorange
Senior kommunikasjonsrådgiver
Justis- og beredskapsdepartementet
Telefon: 22 24 54 14
Mobil: 481 61 227
E-post: andreas.lorange@jd.dep.no
Nett: www.regjeringen.no/jd
Twitter: www.twitter.com/Justisdep

Source :http://etnk.co/2016/02/29/returavtale-med-etiopie/

No comments:

Post a Comment

wanted officials